top of page

Review ”Povestea Mea” - Michelle Obama

Actualizată în: 31 mai 2020

De ce am decis să citesc cartea?


Îmi place foarte mult să citesc biografii sau să mă uit la documentare despre viețile oamenilor de succes, îmi place să văd care este povestea din spatele unui om pe care îl admir. Majoritatea oamenilor despre care am citit sau vizionat documentare, au în comun faptul că au trecut prin eșecuri dar nu s-au descurajat, că au avut curajul să fie diferiți și să nu se încadreze în anumite standarde, dar mai ales toți au simțit că au o misiune importantă și și-au ascultat intuiția, luând decizii grele și contra curent.


Încă țin minte ziua din 2008 când a fost ales Barack Obama președinte, eram încă în liceu și mama a venit să mă trezească, iar primul lucru pe care mi l-a spus a fost că America are pentru prima dată un președinte de culoare. Deși aveam doar 17 ani, înțelegeam cam cât de important este acest lucru. Din acest motiv, în cei 8 ani am urmărit sporadic președinția lui Barack Obama dar și pe Michelle, nu știam foarte multe despre ea, însă îmi dădeam seama că este o femeie căruia îi pasă de oameni, care vrea să lase ceva în urmă și care vrea să aiba un impact pozitiv asupra lumii.


Recomand cartea? Da!


De ce?


1. Este o sursă de inspirație pentru cei care vor să aibă un impact asupra lumii deși nu s-au născut în cele mai favorabile condiții.

Michelle povestește viața ei de când era mică, despre ce înseamna în America să faci parte dintr-o familie de afro-americani, despre marginalizare, despre educație ca singura cale de a-ți depăși condiția, despre încrederea în sine chiar dacă alții îți spun că nu ești capabil.

2. De asemenea mi-a plăcut foarte mult să citesc despre gândurile ei atunci când Barack a decis să intre în politică, pentru că la fel ca și mine ea avea convingerea că în politică nu intră oamenii buni sau că oamenii buni nu au nicio șansă să aiba funcții importante și să aibă un adevărat impact asupra țării. Însă citind povestea ei și a lui Barack, mi-am dat seama că oamenii buni chiar pot face politică și că este indicat, altfel nu avem cum să schimbăm lumea în care trăim. Este nevoie de multe sacrificii pentru a face asta pentru că majoritatea oamenilor din politică nu sunt oameni buni.

3. Experiență lui Michelle ne învață și despre cât de important este să descoperi cine ești, să nu compromiți cine ești și să spui ce gândești!

4. Povestea lui Michelle este un exemplu că succesul arată diferit pentru fiecare dintre noi și că majoritatea oamenilor nu își iau un moment să se gândească într-adevăr ce vor să facă și se trezesc după facultate, lucrând în domeniul în care credeau că își doresc să profeseze, dar fiind totuși nefericiți. Succesul și fericirea ta cel mai probabil le găsești pe niște drumuri nebătătorite.

5. Poți să ai o carieră, să fii mamă, soție și să-ți iasă bine toate? Da! Asta am invățat de la Michelle. Mi-a plăcut foarte mult că deși le-a făcut pe toate, cu sacrificii, a avut grijă de ea în tot procesul, s-a trezit foarte devreme dimineață să poată merge la sală, s-a îngrijit în continuare, a rezolvat conflictele în căsnicie și a petrecut cât de mult timp posibil cu fiicele ei. Ah, și si-a păstrat feminitatea făcând toate astea.

6. Citind cartea, m-am convins încă o dată că să ajuți ceilalți oameni este una dintre cele mai satisfăcătoare activități.

7. Probabil că mulți oameni i-au invidiat, mulți și-au dorit să fie în locul lui Barack, să fie cel mai puternic om din lume sau să fie Michelle, partenera acestuia, însă nimeni nu se gândește la sacrificiile făcute pentru a fi în acea poziție. Deși ești în centrul atenției, te simți foarte singur pentru că îți pierzi libertatea. Michelle povesteste multe despre ce inseamnă să trăiești la Casa Albă din Washington.

8. Un alt lucru foarte important pe care îl putem învăța de la Michelle, este să nu acceptăm lucrurile așa cum sunt, putem face lucrurile diferit și mai bine.


Dacă părerea mea v-a convins să citiți cartea, o puteți comanda de pe elefant.ro aici.


UPDATE: puteți vedea și documentarul despre lansarea acestei cărți aici.


Pe curând, Elina ❤️


306 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page